2023-12-01 | Posėdžiavo Klaipėdos regiono plėtros plano rengimo darbo grupė

2023 m. gruodžio 1 d. Klaipėdos regiono plėtros plano rengimo darbo grupė susitiko Mosėdyje, Skuodo rajono savivaldybėje, kad aptartų praėjusių metų pasiekimus ir suderintų planus ateinantiems metams. Darbo grupę savo apsilankymu pagerbė ir dalyvius pasveikino Skuodo rajono savivaldybės meras Stasys Gutautas ir vicemerė Inga Jablonskė.

Audronė Aužbikavičiūtė, Klaipėdos regiono plėtros tarybos administracijos vyr. specialistė, pristatė Klaipėdos regiono 2014-2020 metų plėtros plano įgyvendinimo stebėsenos rezultatus: kiek projektų jau įgyvendinta, kiek dar vyksta, domėjosi, ar kyla kokių problemų. Šio plano įgyvendinimas jau eina į pabaigą, liko užbaigti keletą projektų.

Klaipėdos regiono plėtros tarybos administracijos direktorė Dalia Makuškienė pateikė informaciją apie 2022-2030 metų Klaipėdos regiono plėtros plano rengimo būseną. Darbo grupė aptarė šio plano pažangos priemonių rengimo eigą ir susitarė dėl pažangos priemonių rengimo eiliškumo bei terminų. Kadangi visos plano pažangos priemonės turi būti suplanuotos iki 2024 metų vidurio, svarbu kaip galima geriau koordinuoti veiksmus tarp savivaldybių, kad tikslas būtų pasiektas sklandžiai ir efektyviai.